אסאדו בירקות שורש

מערכת "מהדריניוז"
י' סיון ה'תש"פ 02/06/20
הצורה של נתחי האסדו, שנראים כמו שרשרת, והטעם העשיר והצבע שהם מקבלים אחרי שהות ארוכה בתנור. הנתחים צלויים עם פלפל גרוס מלח ורוזמרין , ומוקפים בירקות שורש חורפיים. למתכון אין טיפת שמן, למעשה הרוטב שניגר משומן האסאדו ממלא את מקום השמן. מתכון בשר מיוחד לסעודת שבת מפנקת

רוצים לכבד את השבת שלכם במנת בשר עסיסית "אין שמחה אלא בבשר ויין" מהדריניוז מגישים לכם מתכון לבשר אסאדו שומני ומשובח, לכבוד סעודת  שבת המלכה

מספר מנות: 6 מנות  |  זמן עבודה: 10 דקות  |  מיומנות: קל  I   זמן אפייה 4 שעות

1.750-1.500 ק"ג אסאדו (קשתית, שפונדרה) עם עצמות "אדום אדום"

גזרים בינוניים

3  בטטות גדולות

2.  שומר

2   בצלים

2   ראשי שום

 מלח ופלפל גרוס

עלי רוזמרין

אופן ההכנה

1. מפזרים מלח פלפל ורוזמרין על נתחי האסדו וירקות השורש

2. מחממים את התנור לחום של (160 מעלות). מכינים סיר גדול עם מכסה שיכיל את הבשר     ואת הירקות בנוחות.(אפשר גם תבנית גדולה רק חובה לכסות עם נייר כסף טוב)  

3. את הירקות אנו לא קולפים פשוט שוטפים טוב ומניחים בתבנית

4. מכניסים את סיר האסאדו לתנור ומכסים למשך 4 שעות מי שאוהב יותר יכול להוסיף       שעה

5. במשך האפייה מרטיבים את הבשר ואת הירקות בנוזלים (כפעמיים) ומכסים שוב את הסיר.

לשובע....