טור טעים: עיקרית וקינוח אישי לשבת

אביגייל מייזליק
ט"ז סיון ה'תשפ"א 27/05/21
השפית אביגיל מייזליק מתכוננת לשבת: צלי כתף אפוי עם בצל מטוגן ותפוחי אדמה, הצלי מתבשל עד שהוא רך, נפרס ונאפה בתנור . לקינוח מפנק, עוגות אישיות של שוקולד וחלבה מנה אחרונה פשוטה ונהדרת. לשובע...
צלי כתף  אפוי עם בצל מטוגן ותפוחי אדמה
צלי כתף אפוי עם בצל מטוגן ותפוחי אדמה

צלי כתף אפוי עם בצל מטוגן ותפוחי אדמה

הצלי מתבשל עד שהוא רך, נפרס ונאפה בתנור יחד עם תפוחי אדמה קטנים והמון בצל מטוגן.אפשר לעשות תבשיל זה גם מבושל ולא בתנור, בסיר רחב.

דרגת קושי: קלה     זמן בישול: שעתיים   זמן אפיה: שעה וחצי        9-10 מנות

½1 ק"ג נתח צלי כתף

שמן לטיגון

2 בצלים פרוסים לרצועות

3 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

½ כוס יין אדום יבש או חצי יבש

1 כפית סוכר

800 גר' תפוחי אדמה קטנים לאפיה (או גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות)

מלח ופלפל

מחממים סיר רחב, יוצקים אליו מעט שמן ומטגנים את הצלי 4-5 דקות מכל צד, עד שיזהיב. מכסים במים רותחים עד לגובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה שעתיים. מצננים לחלוטין ושומרים את הנוזל.

מכינים את התבשיל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בסיר עם ידיות חסינות חום מטגנים את הבצל ושמן הזית על אש גבוהה, מערבבים מידי פעם ומנמיכים את האש כעבור 3 דקות, מטגנים כ-10 דקות, עד שהבצלים מזהיבים ומתרככים. מסירים מהאש, חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים על הבצלים, מתבלים במלח ופלפל. פורסים את הבשר לפרוסות ומסדרים על תפוחי האדמה. יוצקים את היין, הפפריקה, הסוכר, מלח ופלפל. יוצקים מנוזלי הבישול עד שהבשר מכוסה לגמרי, כ - ½ ס"מ מעל גובה הבשר. מכסים במכסה ומכניסים לתנור. אופים למשך שעה וחצי. במהלך הבישול מומלץ לבדוק שלא חסר נוזלים.

 

עוגות אישיות של שוקולד וחלבה

מנה אחרונה פשוטה ונהדרת, אופים אותה בתבניות אישיות והכי טעים לאכול אותה כשהיא עדיין חמימה.

דרגת קושי: קלה פלוס  זמן אפיה: 20 ד'     10 מנות

לבצק :

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

חצי כוס סוכר

4 חלמונים

4 כפות חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס מכבישה קרה

5 כפות שמן

3 כפות מים

למלית:

150 גר' שוקולד מריר

150 גר' חלבה מפוררת

5 כפות יין

3 כפות סוכר

לציפוי:

4 חלבונים

חצי כוס סוכר

מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים 8 תבניות חד פעמיות או קאפקייקס בקוטר 5 ס"מ ומניחים בתוכן עיגול של ניר אפיה.

מכינים את הבצק: מעבדים את הקמח והחמאה או המרגרינה במיקסר, מעבד מזון או בקערה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. מחלקים אותו ל-8 ומשטחים אותו בתוך כל תבנית אישית. אופים עשר ד' בתנור.

בינתיים מכינים את הקרם: שמים את השוקולד, החלבה, היין והסוכר בסיר קטן, מבשלים על אש בינונית תוך כדי בחישה עד שהכל נמס ומתקבל קרם אחיד.  יוצקים על הבצק בתוך כל תבנית שכבה של קרם. מקציפים את החלבונים עד שהם מתייצבים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עוד כשלוש דקות לקבלת קצף מאד מבריק ויציב. מורחים בעדינות את הקצף בצורה נאה על השוקולד ואופים כעשר ד' או עד שהקצף זהוב. טעים מאד להגיש את העוגות כשהן עדיין חמימות.