לכבוד שבת: צלי בקר בכוסברה וסלט משודרג • אביגיל מייזליק

אביגיל מייזליק
ל' סיון ה'תשפ"א 10/06/21
פשטות מנצחת: לצלי הזה יש רוטב צהבהב-ירקרק וטעם מעט חריף מהפלפל הגרוס, ריח עשיר מאין כמוהו והכי חשוב – הוא קל להכנה בצורה לא רגילה • סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות הוא אחד הטעימים - "והגרסה הנפלאה הזו מככבת על שולחן השבת שלי באופן קבוע"

 

חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות

שולחן סלטים שבתי ממש לא יכול להתקיים בלי שלושה סלטי חצילים לפחות, וכל המוסיף הרי זה משובח. הסלט הזה הוא אחד הטעימים שבהם והגירסה הנפלאה הזו מככבת על שולחן השבת שלי באופן קבוע.

דרגת קושי: קלה פלוס     זמן אפיה: 15 ד'      זמן בישול: 40 ד'       

2 חצילים קטנים ודקים

רבע כוס שמן זית

לרוטב:

2 פלפלים אדומים או צהובים חתוכים לרצועות

4 כפות שמן זית

פלפל אחריף חתוך לעיגולים

2 עגבניות אדומות ובשלות

8 שיני שום קלופות

כף רסק עגבניות

כף פפריקה מתוקה בשמן

כפית כמון

מיץ מחצי לימון

חצי כפית צ'ילי גרוס

מלח ופלפל

מחממים תנור לחום של 200 מעלות. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ וחוצים אותם. מרפדים את תבנית התנור בניר אפיה, מזלפים עליה חצי מכמות השמן, מניחים את החצילים זה ליד זה על השמן ומזלפים עליהם את יתרת השמן. אופים למשך 10-15 ד', עד שהחצילים מזהיבים מעט ומתרככים.

בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את הפלפלים המתוקים והפלפל החריף במחבת עמוקה עם מכסה. מוסיפים את השמן ומטגנים על אש גבוהה למשך 4-5 ד', מערבבים מידי פעם. מגררים את העגבניות ומוסיפים אותן, כותשים 2 שיני שום ומוסיפים אותם, מערבבים הכל ומביאים לרתיחה למשך דקה או שתיים. פורסים את שאר שיני השום לעיגולים ומוסיפים למחבת, מוסיפים את הפפריקה, הכמון והצ'ילי, הרסק ומיץ הלימון, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה למשך 20 ד', מוודאים לאורך הבישול שלא חסר נוזלים. מוסיפים את החצילים, מתבלים אותם במלח ופלפל, מוסיפים עוד רבע כוס מים, מכסים ומבשלים עוד רבע שעה.

 צליבקר בכוסברה

פשטות מנצחת: לצלי הזה יש רוטב צהבהב-ירקרק וטעם מעט חריף מהפלפל הגרוס, ריח עשיר מאין כמוהו והכי חשוב – הוא קל להכנה בצורה לא רגילה.

דרגת קושי: קלה      זמן בישול: שעה לבשר +שעה לתבשיל            8-10 מנות

נתח צלי כתף מס' 5 במשקל 1.300-1.200

2 בצלים חתוכים לרצועות

רבע כוס שמן זית

8 שיני שום פרוסות

4 כפות גדושות כוסברה קצוצה

חצי כפית כורכום

כפית אבקת מרק עוף

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מלח

שמים את נתח הבשר בסיר עם מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה שעה. מוציאים מהמים (ושומרים אותם בצד), מקררים לחלוטין.

מכינים את התבשיל: שמים בסיר רחב את שמן הזית והבצל, מטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב דקה או שתיים, מנמיכים את האש וממשיכים לטגן ולערבב מידי פעם למשך 10 ד'. בינתיים פורסים את הצלי לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ. מניחים את הפרוסות בצורת מניפה על הבצל המטוגן. מפזרים עליו את השום, הכוסברה, הכורכום, אבקת המרק, הפלפל השחור ומלח. יוצקים על הבשר את הנוזל ששמרנו שבו הוא התבשל עד לגובה 1 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה למשך שעה, או עד שהבשר רך מאד. אם חסר נוזלים במהלך הבישול מוסיפים עוד ממי הבישול. מגישים יחד עם הרוטב.