תשעת הימים: אלו המתכונים המומלצים של מייזליק

אביגייל מייזליק
ו' אב ה'תשפ"א 15/07/21
מיוחד למהדריניוז: השפית אביגיל מייזליק עם מתכונים מיוחדים המותאמים לתשעת הימים: אורז נפלא ועשיר שמתבשל עם עדשים כתומות ושום כתוש ותבשיל אפונה, תרד ותפוחי אדמה, בשילוב עגבניות שרי ודברים נוספים שישדרגו לכם את המתכון • בתאבון

קיצ'רי

הקיצ'רי הינו הגרסה העיראקית למג'דרה. אורז נפלא ועשיר שמתבשל עם עדשים כתומות ושום כתוש. מעדן אמיתי. טעים מאוד לערבב 2 כפות טחינה גולמית עם 5-4 כפות מים ולתבל במלח ופלפל ולצקת על האורז לפני ההגשה.

 

דרגת קושי: קלה   זמן בישול: 20 דקות    6-5 מנות

 

החומרים:

2  כוסות אורז פרסי

1 כוס עדשים כתומות

1/4 כוס שמן

1 בצל גדול, קצוץ דק

2  שיני שום, כתושות

2  כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה

1/2 כפית כמון

1 כפית כורכום

מלח

31/2 כוסות מים

 

להגשה:

3  כפות שמן זית

5  שיני שום, כתושות

1 כפית כמון

 

אופן ההכנה:

1. שמים במסננת את האורז והעדשים ושוטפים היטב בהרבה מים, עד שהמים היוצאים מהמסננת שקופים.

2. מחממים בסיר בינוני את השמן ומטגנים את הבצל תוך ערבוב 8 דקות. מוסיפים את השום הכתוש ורסק העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז והעדשים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר, ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.

3. לפני ההגשה מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את השום והכמון  כדקה. יוצקים על האורז ומערבבים. אפשר להגיש  עם יוגורט או עם טחינה לבנה.

 

 

תבשיל אפונה, תרד ותפוחי אדמה

שילוב של טעמים, צבעים וריחות הופך את התבשיל הזה לפינוק אמיתי!

דרגת קושי: קלה     זמן בישול: 30 ד'        5-6 מנות

 

המצרכים:

3 כפות שמן זית

בצל גדול, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

כוס וחצי עגבניות שרי, חתוכות לרבעים (200 גר')

כוס תרד קפוא (100 גר')

כף רסק עגבניות

4-5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

4 כוסות אפונה קפואה (500 גר')

מלח ופלפל

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

 

אופן ההכנה:

בסיר רחב או מחבת עמוקה מזהיבים את הבצל והשום בשמן הזית על אש בינונית. מערבבים מידי פעם ומטגנים עשר ד'.

מוסיפים את עגבניות השרי, התרד והרסק ומערבבים. מוסיפים את תפוחי האדמה והאפונה, מוסיפים 2 כוסות מים ואת התבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.

מבשלים 25-30 ד', עד שתפוחי האדמה רכים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מעל אורז לבן או מלא.